Itxi

Txapeldunen Liga

Finalaurrekoa

Real Madril Txapeldunen Ligako finalean da, finalaurrekoan Bayern kanpoan utzita (2-1)

AGENTZIAK | EITB MEDIA

Bayern Munich markagailuan aurretik jarri zen arren, Joseluk partida amaieran sartutako bi golek finalerako txartela eman zioten Ancelottiren taldeari.

• Kane (Bayern), Real Madrileko hainbat jokalariren aurrean, baloiarekin lehian

Kane (Bayern), Real Madrileko hainbat jokalariren aurrean, baloiarekin lehian. EFE

Real Madrilek Txapeldunen Ligako finalerako txartela lortu zuen asteazken honetan, bere historian jokatuko duen hemezortzigarrena, Bayern Munich alemaniarra finalaurrekoetan kanporatu eta gero (4-3).

Lehia parekatua izan zen, bi taldeen erasoaldiekin, eta lehen zatia hutsean amaitu zuten. Bigarren 45 minutuetan, Real Madril izan zen erasora jo zuen lehena, Viniciusek ezkerreko aldetik egindako saiakera batekin, baina ez zen inor errematera iritsi. Bayern ere ahalegindu zen, Musialak ezkerretik hurbilduta egindako jaurtiketa batekin, eta Luninek geratu zuen.

Alemaniarrek ekainaren 1eko finala eskuartean izan zuten, bukatzeko 20 minutu falta zirela aurreratu zirelako, Alphonso Daviesen gol bati esker. Nacho Fernandezek berdindu zuen arren, baliogabetu egin zion epaileak Kimmichi egindako falta batengatik, nahiz eta Real Madrileko jokalariek desadostasuna agertu. Bestetik, Bayern Munichi ere jokoz kanpoko jokaldia adierazi zion epaileak, 2-2koa izan zitekeen jaurtiketa baten aurretik. Erabakia hori ere ez zen alemaniarren gustukoa izan.

Azkenik, Joseluk 88. eta 90. minutuan sartutako bi golek kanporaketa etxekoen alde utzi zuten, emaitza iraulita (2-1). Finala Borussia Dortmunden kontra jokatuko du, Londresen, ekainaren 1ean.

FITXA TEKNIKOA

2 - REAL MADRID: Lunin; Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy; Tchouameni (Camavinga, 70. min), Valverde (Brahim, 81. min), Kroos (Modric, 70. min), Bellingham (Militao, 90+10. min); Rodrygo (Joselu, 81. min) eta Vinicius.

1 - BAYERN MUNICH: Neuer; Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui; Pavlovic, Laimer; Sane (Kim Min-Jae, 76. min), Musiala (Choupo-Moting, 85. min), Gnabry (Davies, 27. min); Kane (Müller, 85. min).

-Goles:

0 - 1, 68. min: Davies.

1 - 1, 88. min: Joselu.

2 - 1, 90+1 min: Joselu.

-Epailea: Szymon Marciniak (POL). Txartela atera zion Camavingari (90+11. min) Real Madrilen.

-Zelaia: Santiago Bernabeu.